Meer dan school

Engels van groep 1 tot en met 8

We leven steeds meer in een internationale omgeving. De voertaal? Engels. Des te eerder kinderen deze taal leren beheersen, des te groter hun wereld wordt. De Lispeltuut biedt Engels al aan vanaf groep 1. Spelenderwijs natuurlijk. Onder meer door samen Engelse liedjes te zingen.

Gezonde School

De Lispeltuut is als Gezonde School gecertificeerd op het thema Welbevinden (veilig schoolklimaat). Momenteel richten we ons op het thema Gezonde Voeding. We geven al adviezen voor een gezonde pauzehap en stimuleren het drinken van water. We weten dat ouders van de Lispeltuut het van belang vinden dat kun kinderen ‘voedselvaardiger’ worden. Dat zien ze als hun eigen taak, maar daarbij willen ze graag samenwerken met school. Het gaat hierbij om vaardigheden als koken en praktische kennis over gezond eten.

Weekafsluiting

Ons hoofdgebouw beschikt over een zaal met podium en tribune. Regelmatig sluiten we de week in deze ruimte af met een voorstelling van een van onze groepen. De jonge performers kunnen hierin hun creativiteit en talenten de vrije loop laten en leren op te treden voor anderen. En ook hun schoolgenootjes hebben er iets aan: zij vormen, samen met ouders en grootouders, het publiek!

Kinderopvang en peuterspeelzaal

Kinderen in de Vroonermeer kunnen in een vertrouwde omgeving hun jongste jaren doorbrengen. Om de hoek van het hoofdgebouw van de Lispeltuut zit de kinderopvang en peuterspeelzaal van Klein Alkmaar. De samenwerking met Klein Alkmaar wordt steeds intensiever. Met elkaar geven we vorm aan het nieuwe integrale kindcentrum (IKC) waar we plaats gaan bieden aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar.